les 1 pientere-prikkels: Dabrowski

In deze video vertel ik je over de positieve desintegratietheorie van Kasimierz Dabrowski. Poolse psychiater en arts die de relatie tussen hoogbegaafdheid en prikkelgevoeligheid heeft uitgedokterd en daar een theorie over schreef.
Dabrowski noemt 5 gebieden (overexcitabilities) waarop hoogbegaafden prikkels kunnen ervaren waardoor zij ‘ander, extremer’ gedrag kunnen vertonen.
Door erachter te komen waar jouw kind extra prikkels ervaart, kun je leren hoe je hier meer effectief mee om gaat. En dat is voor jou en jouw kind heel fijn!

huishoudelijke zaken…

Hallo lieve, moedige mama,

Tof dat je meedoet aan de online training ‘pientere-prikkels’.
In deze training leer je hoe de wetenschappelijke overprikkelingstheorie van Dabrowski verbonden is met hoogbegaafdheid en krijg je meer kennis over het overprikkelde gedrag dat daaruit voort kan komen.

In de training ga je zelf praktisch aan de slag met deze theorie en ervaar je hoe dit bij jouw kind werkt. je krijgt tips en tools en je zult leren dat wat jij als moeder gewoon aanvoelt en weet, ook gewoon waar is en klopt en zelfs wetenschappelijk beschreven is.
Je kunt jezelf vanaf nu dus gerust heel serieus gaan nemen.

Je gaat vooral praktisch aan de slag om op een liefdevolle manier meer effectief om te leren gaan met het overprikkelde gedrag van jouw kind, zodat je aan het einde van de training meer handvatten hebt en steviger in je schoenen staat om samen met jouw kind de prikkels op een meer effectieve manier aan te pakken. 

 

Hiernaast kun je het eerste werkboek  downloaden.

Hieronder kun je de praktische info nog eens doorlezen.

de praktische info over de training op een rijtje:

 

R

de training duurt 6 weken en bestaat uit 6 online videolessen en een werkboek. Elke week staat er een nieuwe videoles met opdrachten voor je klaar,

R

je maakt kennis met de 5 overprikkelingsgebieden van Dabrowski en je leert wat deze voor effect kunnen hebben op jouw hoogbegaafde kind,

R

je krijgt helder op welke gebieden jouw kind de overprikkeling ervaart,

R

je krijgt uitleg over ‘disbalans’ op de 5 overprikkelingsgebieden en wat dit eventueel betekent voor jouw kind,

R

met behulp van een werkboek maak je opdrachten en ga je praktisch aan de slag. Hierdoor krijg je steeds meer inzicht in wat overprikkeling doet met jouw kind,

R

je krijgt praktische handvatten om effectief met de overprikkeling van jouw kind om te gaan,

R

in de besloten Facebook omgeving kun je sparren met gelijkgestemden en ben ik minimaal 1x per week zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en tips en adviezen te geven. Heb je je al aangemeld?
Hieronder staat de link nog een keer…

Ik wens je heel veel plezier én een succesvol resultaat met het volgen van de training ‘pientere-prikkels’.

Geniet van de reis op weg naar positieve verandering.

Hartelijke groet, Christel